4/14/2010

Előzetes

A készülő képregényből ;)

8 comments:

Haránt Artúr said...

általában minden politikusról hasonló a véleményem de ezeknek a fejét ha meglátom nem tudok nevetni, képtelen vagyok elviselni a nácikat, főleg azt a fajtát ami hisztizik és tiltakozik az ellen ha nácinak hívják

(amúgy remélem nem írtam mellé és felismertem kit ábrázol a karikatúra :))

Zsoldos Péter said...

Kicsit ahhoz hasonlít a hisztijük mint amikor a szippantókocsis sértődik meg és mondja, hogy nem szart szállít hanem fekáliát vagy ürüléket stb. Nevezheti bárhogy akkor is büdös.
Amúgy szerintem a portrékarikatúrának több köze van a psziho analízishez mint a puszta felületi gúnyrajzhoz. Akkor szoktak megsértődni amikor mélyebbre megy és pontosabb az alany önismereténél.
De itt most csak egy karakter stúdiumot csináltam a képregényhez, csalinak, remélem páran kedvet kapnak majd a képregényhez is aminek az alapja ismét Kiss Feritől származik, én meg majd jól átköltöm.

Haránt Artúr said...

most olvasom hogy mit írtam a végére, remélem nem volt félreérthető: utólag leellenőriztem nem keverem e valaki mással, de nagyon hasonlít! csak azért gondoltam hogy melléírok mer nekem nem túl jó a aktuálpolitikai arcképtáram a fejemben, nem a rajz miatt nem voltam biztos benne, meg ennek a vonesznak eléggé jellegtelen az arca (számomra), de mondjuk ezt is fel tudtad erősíteni :)

jut eszembe: fordult már elő veled hogy valakinek annyira sima karakterszegény volt az arca hogy nem tudtad egyáltalán vagy csak nehezen kihangsúlyozni? lehet hülye kérdés, nézd el nekem, mer a karikatúra számomra eléggé misztikus mesterég, utólag néztem ennél is hogy "télleg kicsit ferdén áll a szeme", szal mint karaktervak kérdezem :)

Bãpp said...

great job Peter,
jan :)

Bélabátyó said...

Üdv a kollégáknak, jókat írtok, hát még hogy rajzoltok! Én is megpróbálok lassan batagozódni ebbe a blogger-világba, pl. ide is ha lehet. :)

Zsoldos Péter said...

Arti, bocs de nekem rajtad ragadt a képregényhős neved :)
A Huza miatt ne szabadkozz új arc és remélem 4év múlva már törölhetjük a háttérártolónkról ;)
Annak idején anatómia órán Dávid kedvéért rajzoltam karikatúrát egy idealizált akadémikus gipsz szoborról, ugyan emiatt a kérdés miatt. Fantázia kérdése leginkább az ilyen produkció. Persze a közszereplőkben az jó, hogy meg lehet nézni videón is beszéd közben és kielemezni az egyéniségét így még jobban kijön az "áldozat" kisugárzása ettől pontosabban lehet elkapni az egyéniséget. Nekem az a legfontosabb, hogy valamilyen emócióval kezdjek a munkának, akkor sikerül a karikatúra igazán jól.

Zsoldos Péter said...

Thank you Jan!
I inserted there : http://caricaturaart.blogspot.com/2010/04/mix-party-2010-04-07.html a video for you as you ordered few month ago. Are you seen?

Zsoldos Péter said...

Üdv Béla a csapatban már korábban én is rátettem a "nyomkövetőt" a blogodra. Tetszenek a munkáid és gratulálok a fesztiválos helyezéshez.
Ez most a kedvencem : http://4.bp.blogspot.com/_dSceJMQFUv8/S8H8mkve4CI/AAAAAAAAAMs/uE75XrJW2Ik/s1600/T%C3%A9v%C3%BAt.jpg

Indul a heti 1-2 post szezon egészen nyárig rendszeresen jelentkezem a karikatúráim és tetoválásaim közzétételével.