3/06/2009

Géza nyert és bárcsak elég lenne ennyit írni hírként

Előre bocsájtom, hogy nem szoktam az Index fórumait böngészni és ezt a jó szokásomat továbbra is meg fogom tartani.

Kiváló kollégám Halász Géza ( ZU ) díjat nyert az idei World Press Cartoon pályázaton ezzel a karikatúrájával. Amihez ezúton is gratulálok.

Halasz_Geza_teknoc

No le is csapott a hírre az Index és azonnal beindult a hozzászólásokban a jó öreg ujjat az orrlyukba, cél - tűz. 

A szakma színe java már közzé is tette, Joe már-(cius) 4. én írt róla Marabu -nál  is éppen mai aktualitás. Mindketten belinkelték az Index idevonatkozó cikkét és bár eredetileg nem akartam azért mégis megteszem, hogy elérhető legyen a cikk. Tessék mazochisták olvassatok, okuljatok :P

Ahogy azt színházi berkekben mondják, a közönséget leváltani nem lehet.  Olvasva a hozzászólásokat, megfordul az ember fejében, hogy érdemes-e egyáltalán tovább csinálni ezt a műfajt.  

Nincs az ilyesmi jó hatással lenni rám. Kezdem idehaza úgy érezni magam mint 89-90 -ben.  Amikor Bécsben járva egy-egy boltban Magyar ne lopj! kiírással találkoztam. 

 

Aki nem állt meg a fejlődésben az indexes színvonalon, annak ajánlom még ZU további munkáit a Toonpool -on is.

1 comment:

mygoldielove said...

Sajnos a "jó magyar" jellemző stílusban vélekednek az indexesek,pár kivétellel.De azért remélem mégsem ez az átlag színvonal,bízom benne van ennél jobb is...de akkor is elszomorító.Ebből kifolyólag én sem látogatom,elég volt sok évvel ezelőtt amikor be néztem 1x2x...semmi nem változott,sajnos.
Benéztem viszont a Toonpool-ra és nagyon tetteszet,sok kedvencet találtam.Főleg azok tetszenek amik,egy műalkotás kapcsán készültek,nem tudom mi a technikája azoknak,de kiválok.A díjért csak gratulálni lehet neki,jobb szeretném ha ilyenek öregbítenék hírnevünket még ha egyesek nem annyira értik vagy találják érdekesnek,mint az 1-es indexesek gyöngyszemei.
Roberta

Indul a heti 1-2 post szezon egészen nyárig rendszeresen jelentkezem a karikatúráim és tetoválásaim közzétételével.