1/29/2009

Ludas hátsó borító

 

SzabóAlbert_resize

Most volt a Holokauszt emléknap. A média nem vitte túlzásba a beszámolókat róla. Az archívumomat rendezgetve akadtam erre a régi, a Ludas számára készült karikatúrámra 96-ból. Ebből is látszik nem mostanában kezdték feltámasztgatni a fasizmust Magyarországon.

Akkoriban a Bajcsy-Zsilinszky úton laktam, nem messze a Bíróságtól ahol kimondták a felmentő ítéletet Albertre és barátaira. Pár nappal a lap megjelnését követően összefutottam velük a lakásom melletti újságosnál, pár rúgással megúsztam a dolgot. Kiderült az újságos az Ő emberük volt.

6 comments:

Pito said...

Great work!
Nice blog.

Congrat.

Muy buenos trabajos.
Saludos

Anonymous said...

Apropó emléknap...duplán érintett kategóriába tartozóként!
Azokra az időkre én is jól emlékszem,amikor ott laktál.Kár hogy eddig nem olvasgattam/jobban mondva nézegettem a bloggot:-(.Na persze túlzások nélkül,mindig is vagy még a Bajcsi Zs.-is időkben is tudtam tehetséges emberke vagy.Ami persze azotta csak még jobban kibontakozott.De amit legjobban bírok benned a humorod(mit is kezdenél,én naiv, ennélkül hm...)és az a különleges láttás mód.Rá kell ébrednem nem elég testközelből érzékelni dolgokat,kell egy tisztes távolság időben és térben,hogy értékeljük öket teljes nagyságukban.Ja a rendszámos játékot azotta is szoktam idönként játszani,ugy magam kedvtelésére.Igérem gyakrabban benézek,mert lélek üditő! További nagyon sok sikert kívánok!RR-most London,de a szívem Bp-en maradt.

Zsoldos Péter said...

Szia Roberta!
Örülök, hogy megtaláltad a blogom és külön is annak, hogy így gondolod. Én Angliát nagyon megkedveltem a maga multikultúrális világnépegyvelegével, de biztos bele pusztulnék, no nem annyira a kultúrális, inkább a közlekedési különbségekbe. Örülök ha ellátogatsz ide máskor is. Remélem sok örömet találsz majd benne. Kellemes rendszámolgatást.

Zsoldos Péter said...

Wellcome again Pito .
Thank you!

Anonymous said...

Jók a rajzaid! Szerencse, hogy túlélted azokat azokat a dühöngő fasiszta MDF-időket, amikor százával végezték ki a másként gondolkodókat!

Zsoldos Péter said...

Igazad van, kár lett volna akkor kivégeztetni magam, mikor a java még hátra van.

Indul a heti 1-2 post szezon egészen nyárig rendszeresen jelentkezem a karikatúráim és tetoválásaim közzétételével.