9/09/2008

Vidor Fesztivál epilógus

Mivel a fesztivál ideje alatt másra nem nagyon tudtam időt szakítani többre, mint pusztán képdömpinggel dokumentálni a munkát az utcai karikatúra rajzolásról. Most kigyomlálom, az előző karikatúra fotó tömkeleget. Most inkább egy beszámolóra törekszem, összefoglalva milyen is volt.

Vidor Fesztivál logó

Nyíregyházán a Kossuth tér volt a központja az utcai eseményeknek.

Én most csak az utcai karikatúra rajzolásról számolok be a többi részlet kiderül a Vidor Fesztivál honlapjáról (katt )

Tónió és Zsolt rajzol

Két helyszínen párosával rajzoltunk.  Tóniót és Fehérvári Zsoltot a harmadik naptól a szél a sétálóutcából a nagy színpad mögötti térre fújta.

Joe -val mindvégig kitartottunk a frissen leburkolt és alaposan végig szökőkutazott új sétálóutcánkban.

Joe_resize

És itt az ízelítő a rajzokból:

vidor caricature_live1 vidor caricature_live2 vidor caricature_live3 vidor caricature_live4 vidor caricature_live5 vidor caricature_live6 vidor caricature_live7 vidor caricature_live8 vidor caricature_live9 vidor caricature_live10 vidor caricature_live11 vidor caricature_live13

A többi itt készült képet is feltöltöttem egy webalbumba,

ezeket ide kattintva találhatjátok meg:

Persze az egy szubjektív válogatás amit kint hagyok a blogon és nincs is időrendbe szedve. Ha még sem lenne az albumban akit keresel annak két oka lehet az egyik, hogy nem járult hozzá, hogy lefotózzam vagy a kép nem sikerült (kezd rendetlenkedni a gépem)

Bűn lenne kihagyni két kiváló karikaturista kollégánkat

 
Rák Bélát
és
Marabut.

A kakukkfiókák szerepét idén is ők vállalták, vagyis hogy az un. Fotó Fogyatkozás című programban sorra lökdösik ki a fényképeket egy-egy karikatúrájukkal és ezzel nagy sikert arattak.

A Happy Art miután az idei évre szerencsésen(és remélem véglegesen) Vidor Fesztivállá visszaoperálták  még jobban sikerült a múlt évinél. Hízott erősödött és naposabb lett mint valaha.

És végezetül egy kis diavetítés arról, hogyan is néz ki élőben egy karikatúra rajzolás.

A Vidor Fesztivál utolsó (pénteki -rajzolós) napján kezdődött Mátészalkán a Fényes Napok, ezen Tónióval ketten vettünk részt, de erről majd a következő cikkben. 

No comments:

Indul a heti 1-2 post szezon egészen nyárig rendszeresen jelentkezem a karikatúráim és tetoválásaim közzétételével.