2/24/2009

Szomorú

Kállai úr felszólalt  a Parlamentben etnikai béketervet követelve a politikusoktól de csak alig tucatnyian hallgatták meg. Szégyen és gyalázat, sajnos ugyanúgy jellemző a balliberális oldalra a romaellenes rasszizmus mint a jobboldalra. Amikor a jegyirodát fenyegették a kurucinfósok akkor nagyobb tömeg volt az rasszizmus elleni tábor, mint amennyit kuruckodók össze tudtak motorosostól, gárdástól trombitálni. Most, hogy egy 5 éves ártatlan gyermek is az áldozatok közt van, továbbra is teljes az érdektelenség. Még arra sem méltatják, hogy kinyissák a fülüket a problémára, mert Romákról van szó.

Szálasi

(A nyilasok megint a spájzban vannak)

2/22/2009

A filozófus

Mivel kedvelem és elég jó képet találtam Tamás Gáspár Miklósról, hát megrajzoltam. Íme az eredmény:

tgm

2/17/2009

Netvers

Rák Béla Kollégám kért fel ahogyan Joe-t is  a II. Győri InternetVers Fesztivál   www.netversfeszt.hu apropóján, hogy rajzoljak pár karikatúrát híres költőinkről. Mivel a rendezvény három nagy magyar költő, Radnóti Miklós 100., Kányádi Sándor 80. és Nagy Gáspár 60.
születésnapját emeli a középpontba így én is öket választottam.

2/03/2009

A karikatúrista bosszúja

helmut_resize

Ez a karikatúra úgy nagyjából 1990 -92 körül keletkezhetett. Mondhatni bosszúból.
A Budai várban rajzoltam a Halászbástya és a Mátyás Templom között. Tulajdonképpen napi program volt a különféle delegációk jöttek mentek és persze a legfontosabbak kocsival álltak be a Hiltonba.
Egyik nap nap Helmuth Kohl és konvoja araszolt el előttünk. Az egyik kocsi ráhajtott a földre a székem elé teregetett reklám rajzomon. Persze az alaposan le volt fóliázva ők meg csak gurultak így nem lett semmi baja. A mögötte érkező fekete kocsi ezt látva megállt én meg felálltam arrébb húzni a cuccot. Éppen nekiláttam letörölgetni a keréknyomokat és láss csodát leereszkedett az ablak és Helmut nézett ki az rajta. (Akkoriban azon kívül, hogy  portre oder karikatur bite, csak az árakat tudtam elmondani németül)
Így a tolmács segítségével kérdezte, hogy lett-e valami baja és tartoznak-e valamivel. Én meg csak hebegtem, hogy semmivel,  meg, hogy minden rendben. De már akkor ott bujkált bennem a kisördög, hogy azért ennyivel nem ússza meg a dolgot Kancellár barátunk :)
Mivel sikerült meglepnie ezzel az nem várt gesztussal ( az Antal Kormány pökhendiskedő senkihez "le" nem ereszkedő - Horváth Balázst leszámítva- politikusaihoz voltam szokva. ) így aztán nem lehet azt mondani a végeredményre, hogy vérbosszú:)

Indul a heti 1-2 post szezon egészen nyárig rendszeresen jelentkezem a karikatúráim és tetoválásaim közzétételével.