4/28/2010

Madár “fosztás”

Sólyom Megint aktuálban nyomulunk :)
Öfelsége Első Szent 2/3 lesz felkérve kormányalakításra, és ne törjük sokat a fejünket, hogy elfogadja-e?
Persze cserébe a sok nagyfordulatszámú nyelvcsapásért, ami már túl heves volt, s így fel sértette fenséges hátsóját, Viktorunk most elkezdi lefejtegetni az  ujjacskáit a bársonyszékről.
Nem is lett egy elnyúló beszélgetés a mai.
Solyom Laszlo

4/26/2010

Maszek kampánycsend hosszabbítás

Robin_Covley01
Nem tudom ki , hogy van vele, de én szeretek néha időcsapdában  pihengetni.Ez afféle meditatív kegyelmi állapot, nincs se múlt sem jövő csak a pillanat öröme.Mondjuk néha úgy érzem az ország is egy időbuborékban van, ami nem annyira a kedvelek. Ez a mai politikai, közéleti idő, sajnos a 30-as éveket idézi. De ezen belül itt az enyém ez a kis mostani szappanbuborék, amiben még ma is kampánycsend van.Persze be - be szüremkednek innen onnan zajok, de nem hagyom magam megzavarni.Letolom a füvet az udvaron aztán kifújom magam és viszlát tér idő kontinuum, bele fejest a munkába. Ilyenkor  jó, hogy be van állítva a figyelmeztetés, hogy mikor kell indulni a gyerkőcökért az oviba, mert az óvó nénik nem kimondottan kedvelik az pontatlan "kronautákat".
Bár munka,  meg más kötelesség lenne most is bőven, de egy kis visszazökkentő szórakozás néha rám fér.
Így jól jött amikor Robin Crowley megkeresett sokad magammal együtt, hogy cseréljünk fejet. Vagyis, hogy én lerajzolom Öt, Ő meg viszontrajzol.
Munka közben fészkelődni kezd bennem a kisördög, mert láttam a facebookon van vagy 100 közös ismerősünk, és ezek mind karikatúristák. Ha mindenkinek elküldte és a többség kötélnek állt, akkor az hetekre lefoglalja, így nem sok más munkát
tud elvállalni. Legalábbis ha nem akar hiteltelené válni. Lehet, hogy valamelyik “jóakaró” kolléga sugallta neki, aki így akar elhappolni pár jólfizető melót előle ;)

4/25/2010

Előzetes: Retkes Attila

Retkes Attila

Az elmúlt 20 évben elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy a szavazás napján ha kimondom SZDSZ az ne lett volna kampánycsend sértés. Ma ez van. És éppen talán Retkes Attila az akinek az elmúlt pár évben a legkisebb a szerepe ebben. Mégis olyan a helyzete mint a
pártjának akit a nagydarab MSZP-s fiúk becsalogattak a bokorba, megerőszakoltak és utána lekurvázzák mondván magának kereste a bajt.

4/24/2010

Pornóforgatás Vértesacsa közepén

Végre mindenki lábujjhegyen kampánymenteskedik, így meg lehet hallani és látni más dolgokat is.
Reggel az udvaron a kutyák után takarítottam, amikor arra lettem figyelmes két gólya szedeget valamit a szomszédban. Tették ezt nagy békességben a tőlük alig 10 méterre dolgozó bácsitól és velem sem törődve, pedig alig 4-5 méterről kattintgattam a géppel. rajz (2)

Szegények fiatalok és optimisták. Próbálnak fészket rakni a beton villanyoszlop tetejére, de már kétszer is leesett a félig sem kész fészekkezdemény.
rajz (17)
De ettől még nem esnek kétségbe:

KOVI SEGÍTS!!!
-Gyerekkoromban sosem értettem, ha az embereknek a kisbabát a gólya hozza akkor a gólyának a fiókát kicsoda?!

4/20/2010

Előzetes Morvai Krisztina

Sajnos már az eljövendő képregényben is megkerülhetetlen a nőszemély amennyit zsizseg. Médiaszerepléseinek számát csak köpönyege fordulatszámával lehet aránypárba állítani. Ő a politika új Anettkája. Morvai

4/19/2010

Előzetes Mesterházy Attila

Lehet, lassan unalmas és elcsépelt már ez az előzetes szöveg, de ha már képregényt reklámozunk úgy tisztességes, ha mindenki előzetesbe kerül pártállástól függetlenül :P
Ráadásul, ha valami szerkesztő is erre téved és “gyorsolvas” mint Béla  lehet, holnap már mindenhol címlapon vagyok ;)

Mesterhazy Attila

4/18/2010

Előzetes, Dávid Ibolya

Megint rejlik némi eredetileg nem szándékolt szarkazmus a címválasztásban. Annál is inkább, mert az ex Igazságügy Miniszter Asszonynak is vannak lezáratlan jogi ügyei az UD ZRT kapcsán és félő, hogy a mentelmi jog elvesztésével ráhúzzák még a vizes lepedőt.
Pláne, hogy a Stumpf kapitány ismét kormányos lehet.
Ettől még epizód szerepel majd a köv. Ludasos  képregényben. Ha csak mint aljas cenzor ki nem húzom, mert a Kiss Feri által küldött  új forgatókönyv verzió pont egy oldallal sikeredett hosszabbra a kelleténél.  Meg amúgy is mindig belekontárkodom a történetbe.

Dávid_Ibolya

Szegény IbolyA amúgy is kihívta maga ellen a sorsot, mert egy róla megjelent karikatúra kapcsán nyilatkozta, hogy túl szépre sikeredd róla.
Na tessék lehet viselni a következményeket, pedig ki van írva, hogy  KARIKATURISTÁT ETETNI TILOS!

4/17/2010

Előzetes Semjén Zsolt

Artúrnak köszönhetően rájöttem, jobb ha kiírom ki is szerepel a képen. A közéletben annyi az epizodista, hogy ember legyen a talpán aki képes ennyi arcot beazonosítani. Spec. a Fideszben hangról sem könnyű, pölö Áder, vagy Orbán számomra teljesen felismerhetetlen a rádióban. Egyszer még a BagiNacsa is elkeverték őket, legalábbis szerintem.  

Na de térjünk a tárgyra, főleg, hogy már bársonyozzák is a székét.

Semjén Zsolt
Most, hogy meg van az új wacom táblám és kezdem megszokni, egyre jobban élvezem is vele a munkát. Arról nem is beszélve, hogy régi vágyam látszik valóra válni, vagyis, hogy végre kezdek igazi “zöld” karikatúristává válni, mivel ezeknél már teljesen papír mentesen dolgozom. Az első vázvonaltól az utolsóig semmi sem “analóg”.

De van más szokatlan is a mostani karikatúrában, mert átlag 3-5 fotóról szoktam egybe kaparni a karaktert, de most min t az talán ki is derül a képről csak egyet használtam. Ennek amúgy semmi köze a wacomhoz csak gondoltam néha nem árt pár sort írni.

4/13/2010

Új képregény hamarosan a Ludasban

A politikai boszorkánykonyhán rotyognak az üstök. Hamarosan belesünk a függöny mögé és kilessük a titkokat. Mindez a következő a Ludas magazinban.
Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, kezdjük az ízelítőt a házunk táján :

4/10/2010

LMP


Na nehogy bedőljetek, nem sportszerűtlen kampánycsend sértés, csak linkajánlat : Ludas Matyi Portál rajta a 6 oldalasommal , csak scrollozzatok lefele kicsit, de halkan mert jön a kampánycsendőrség!


Indul a heti 1-2 post szezon egészen nyárig rendszeresen jelentkezem a karikatúráim és tetoválásaim közzétételével.